Välj en sida

Idag va tanken att jag skulle börja dagen tillsammans med mina nya kamrater, Philipe, Javier och Fernando men när jag steg upp vid 05,45 så var dom inte vakna och jag tänkte dom inte så bra att jag ville väcka dom, istället så begav jag mig själv ut i mörkret. Som alltid på morgonkvisten är det sandaler som gäller, som ni kanske vet vid det här laget så kör jag byta skor teckningen och det funkar än så länge. Att få gå längs med soluppgången varje dag i en månad känner jag mig extremt tacksam för och för mig räcker det. Jag gick och tänkte på gåvor? Vad är en gåva för er? Förr i tiden när jag hörde ordet gåva, så tänkte jag julafton eller födelsedag, när jag gå caminon så får jag gåvor till mig varje dag, skillnaden är att det inte är materiella ting , jag får gåvor av andra människor, själsliga gåvor som går rakt in i mitt hjärta.

Idag va jag med oerhört starkt möte, denna gången va det barn inblandade. Jag gick förbi min näst sista by Ages, då stod det en pojke och en flicka i 7-9 års åldern och sålde grejer, allt från lite frukt dom plockat, vatten och sen hade dom även slagit in “egna grejer” i papper. Dom skrek på mig och jag gick till dom. Jag ville inte köpa någon av deras “egna” saker dom sålde och ätit hade jag precis gjort men samtidigt så såg jag deras hårda arbete om att få några cent. Så jag gav dom en euro vardera och dom blev så glada att dom gav mig en av deras presenter dom hade slagit in sen sprang dom in till sin mamma i en väldigt fart. Tänk er att i den lilla byn fanns ingenting, men dom försökte ändå göra precis allting för att samla ihop lite pengar. Det va ett magiskt möte, och glädjen kan jag inte beskriva. Här nere ser ni vad dom gav mig ?

Jag gjorde en annan bra gärning till idag, det va två män som satt i skuggan i min lilla by nu på eftermiddagen där jag skulle bo, helt slut och ingen energi alls. Så jag va påväg till affären och fick den briljanta idéen att köpa dom en varsin isglass, sagt och gjort , sen gick jag till dom i skuggan och när dom såg en fritt främmande man kom och gav dom glass så fick jag både en svettig kram och en vänlig handslagning sen reste dom sig upp och fortsatte sin vandring full av energi, och precis innan jag dom så va den helt tvärt om. Tänk er att en liten fin gärning varje dag kan göra så mycket för en människa.

Nu sitter jag här, njuter i solen som jag kämpade i för 6 timmars sen.

Dagens bild, både före och efter såklart!

//Robban

Translate