Välj en sida

Natten i Atapucera va helt magiskt, jag sov så bra och när klockan ringde vid 05,45 så kände jag bara ett lyckorus, jag får göra detta idag igen.

Idag vandrade jag själv hela vägen, 41 km och inte en ända följare förutom då min skugga och min värsta ovän, solen. Idag fanns det ingenstans och ta skydd, jag hade asså solen antigen till vänster då min arm är helt fördärvad eller över mig och nacken ser lika dan ut. Men saken är det att jag njuter iallafall, det jag är mest orolig för är att jag ska få solsting, nåhonstans i ingermansland där ingen kan hitta mig. Men jag dricker, både resorb och vatten, 5-6 liter om dagen så det blir några pissepauser varje dag.

När jag väl anlände till hornillos del camino så träffa jag en svenska där, och jag måste säga att det är roligt att prata svenska igen även fast jag är utläning ? men ni ska veta alla där hemma att min engelska har jag fått både en och två kommentarer av människor att dom tycker den är magisk ? tror det eller ej!

Nu såhär på kvällningen träffade jag en ung tjej från Tyskland, Lily. Hennes plan är att gå hela caminon i tystnad, inte säga ett ända ord till några människor, men sen vet ni hur det är, hon träffade mig sen va det kört? nej men saken är den att hon började gå idag från burgos och ska gå hela vägen till Santiago och även in i Portugal sen och nu prata lite nu i början för att få lite inblick i hur hon ska ta sig till väga för att gå i tystnad. Väldigt intressant och ett modigt val måste jag säga.

En sak som jag satt och funderade på under min vandring till hornillos del camino är att jag övar verkligen på att inte göra något alls när jag anländer till dom här små byarna jag bor i. Hemma så vill jag alltid att det ska hända grejer och ha val och göra. Här finns inte ett skit och göra och har inte ens några val än att bara sitta utanför kyrkan och kolla på massa pansionärer. Är det något det finns i denna byn så är det dom, medelåldern är lätt 70 år. Lätt! Om det bara fanns barn på förra boendet jag bodde så har jag inte sett ett ända barn här, sjukt goa kontraster.

Nu ligger jag och planera morgondagen, jag fick tips av farsan och gå lite mindre imorgon så det kanske jag följer, bara kanske?

Godnatt!

Dagens bild!

//Robban

Translate